Assen Juniortrack Erik 26-08-2012

Assen p4 in de kwalificatieVrije training:

Gedurende de hele nacht en ochtend heeft het hard geregend, overal liggen plassen. Vlak voor de start van de vrije training breekt het zonnetje door en droogt de baan in een enorm tempo op. Erik staat inmiddels al in de pits op zijn regenband en besluit het zo te laten. Joey Litjens geeft aan dat als dit hetzelfde is in de kwalificatie, dat hij dan zeker voor een droog weer setup zou hebben gekozen. Na een paar rondjes is de baan nagenoeg droog en komt Erik op een mooie 8e plaats uit op slechts 1.4 seconde van zijn pr de dag ervoor.

Kwalificatie:
Tijdens de kwalificatie was de baan wederom opdrogend maar wel een stuk natter als in de vrije training. Voor het eerst werkten wij deze kwalificatie met een pitbord wat bijzonder veel hielp. Vanaf het begin zat het tempo er goed in en zag Erik gelijk een p4 op het pitbord verschijnen. De rondes er na liep dat op naar 5 toen 6 en zelf naar p7. Toen hij p7 zag ben is hij extra gaan pushen en zag de tijden weer terug lopen waarna hij als snel op p5 stond met maar 0.5 seconden naar een 4de plaats. Tegen het einde van de sessie zet Erik nog een tandje bij en haalde zowaar een 4de plaats! Dit was zijn beste startpositie in een SOBW wedstrijd ooit en het hele team was ook super blij met deze goede prestatie.

Race 1:
In race 1 had Erik een super start, en ging als 4de de bocht in. Dit wist hij anderhalve ronde vol te houden toen Pieter hem voorbij kwam, besloot hij in zijn slipstream te blijven hangen om zo niet te veel te hoeven pushen. Met zijn drieën, Pieter, Robin en Erik, reden ze al snel weg van de rest van het veld. Op een gegeven moment wist Robin weg te komen uit het groepje, Erik kon qua tempo wel volgen, maar kwam niet voorbij Pieter, waarna hij besloot om tot de laatste ronde achter Pieter te blijven en hem voor de langzame haarspeld uit te remmen. Dit lukte en in de laatste ronde hadden Pieter en Erik een super gevecht waar Erik als winnaar uit de bus kwam, Erik kwam over de streep alsof hij de wedstrijd gewonnen had.

Race 2:
Aan het einde van de dag was het tijd om voor de tweede keer de baan op te gaan, Erik was vastbesloten om het kunstje van race 1 te herhalen. Helaas had hij ditmaal een mindere start en ging als 7de de 1e bocht in, al snel was hij opgeschoven naar p6 door het uitvallen van Pieter. Opnieuw reed hij in een groep van 3 man om p4 tot en met 6 ditmaal waren we met Robin, Bertus. Robin wist opnieuw te ontsnappen, waarna er een mooi gevecht ontstond tussen Bertus, p3 in kampioenschap en Erik. Erik kon hem er enkele keren naast zetten en haalde voor de bochten combinatie Bertus in, waarna hij vrijwel direct een gat sloeg van bijna 4 seconden. Erik hield Bertus goed in de gaten en deed de laatste ronde rustig aan, weer een p5. Dit was ons beste SOBW resultaat tot nu toe, namelijk p5 in de daguitslag!

Commentaar van Erik:
Deze 2 dagen heb ik heel erg veel aan de tips van mijn teammaat Roy van den Nieuwendijk gehad. Voor de volgende race te Zwolle gaan we kijken of het Kiki Racing team nog kan trainen. Ik heb een goed gevoel voor Zwolle wat een nieuwe baan voor mij is.