Vandaag ging het niet vanzelf

handshakeNa de operatie van gisteren was het vandaag een minder makkelijke dag. Het begon eigenlijk al in de nacht, Erik wilde graag op zijn zij liggen en werd daar rond 4 uur mee geholpen, toen hij een tijdje zo had gelegen begon het pijn te doen en wilde hij weer terug. Hij kon echter het alarmbelletje niet meer vinden, waardoor hij moest roepen om hulp. Dit en het heen en weer draaien kostte voor het mooie eigenlijk te veel energie.

Overdag had Erik moeite met het binnenhouden van eten en drinken, eigenlijk gooide hij alles eruit wat er in ging. Om ervoor te zorgen dat hij genoeg medicatie binnenkrijgt werd dat via zijn infuus toegediend. Aan het einde van de dag mocht de drain uit zijn rug, dat was een hele opluchting. Het verwijderen van de drain zorgde echter weer voor een flinke bloeding, waardoor de crashcar moest worden ingeschakeld. Het zag er erger uit dan dat het was, met wat ijspacks kon het bloeden gestopt worden en hoefde er geen nieuwe drain aangesloten te worden. De arts zei dat dit vaker voorkwam bij mensen met sterke rugspieren. Om zeker te zijn dat er niet teveel bloed verloren is, werden aansluitend de bloedwaardes gecontroleerd om eventueel een zakje bij te geven.

Ondanks dat mag was er ook wel een lichtpuntje, Erik heeft vandaag voor het eerst wat oefeningen gedaan met de fysiotherapeut. Hij kan zijn been al strekken en weer tot 80 graden buigen, dat was meer dan er verwacht werd. Het doel is om binnen twee dagen even zijn bed uit te kunnen, daar kijkt Erik enorm naar uit. Hij hoopte snel weer zelf naar de wc te kunnen.

Voor wat het verblijf in Nijmegen betreft, is het zeker dat hij tot en met maandag daar blijft, er zullen dan foto’s gemaakt worden waarna de verdere mogelijkheden besproken zullen worden. Erik is inmiddels wel verhuist naar een andere kamer, hij ligt nu op 737 kamer 5, een eenpersoonskamer.

Morgen kijken we weer verder en hopen dat het dan wat beter gaat met het binnenhouden van eten en drinken.

5 gedachten over “Vandaag ging het niet vanzelf”

 1. Hallo Erik! Ich hoffe das du schnell gesund wirst und das keine Gesundheitlichen Schäden bleiben! Alles gute und beiss die zaehne zusammen.
  Gruesse aus Deutschland
  Ralf

 2. Thanks Ite,
  Erik heeft dit zelf nog niet gezien, tv kijken en internetten lukt nog niet heel goed.
  we gaan langzaam de goede kant op.

 3. Beste Erik,
  Ik wens jou heel veel sterkte en voorspoed bij het herstel. Dat is nu het belangrijkste.
  Groet Teun Beets

Reacties zijn gesloten.